Ingredienser
Grillspett
4 kryddiga korvar (ex. Hot Chörizo från Astrid & Aporna)
1 paket fast tofu
1 gul paprika
1 grön paprika
6 champinjoner
Grillspett
Marinad
1 dl rapsolja
En rejäl skvätt mörk sojasås
2 vitlöksklyftor
1 msk rosmarin
Salt och svartpeppar
- Skär tofun i lagom stora kuber. Dela champinjonerna. Blanda rapsolja, sojasås, pressad vitlök, rosmarin, salt och färskmald svartpeppar.
- Lägg tofubitarna och svampen i en stor fryspåse. Häll i marinaden och se till att den fördelas jämt över tofun och svampen. Knyt ihop påsen och låt vila någon timme i kylskåpet.
- Skär upp korven, cirka 3 bitar per korv. Skär paprikan i ungefär lika stora, rektangulära bitar. Ta fram de marinerade tofu- och svampbitarna. Trä sedan paprikan, svampen, korven och tofun på grillspetten. Pensla lite av marinaden från fryspåsen på korven och paprikan.
- Grilla tills spetten fått färg. Servera med potatissallad eller valfritt tillbehör.
*Någon timme före grillningen kan du lägga grillspetten i en ugnsform fylld med vatten då undviker du att spetten tar eld under grillningen.