Hoppa till huvudinnehåll
Örtiga biffar med zucchini på en vit tallrik

Örtiga biffar med zucchini

De här biffarna är fyllda med dill och koriander för en fräsch och pigg smak. Tack vare kikärtsmjölet får de en underbart krispig yta. Receptet kommer från Mattias Kristiansson.

Påsk

Ingredienser

4 portioner
500 g zucchini, grovt riven
200 g kokt potatis
0.5 dl finhackad dill
0.5 dl finhackad koriander
1 tsk mald spiskummin
0.5 tsk gurkmeja
1.5 dl kikärtsmjöl
1 tsk salt
  1. Krama ur vätskan ur zucchinin med händerna.
  2. Mosa sönder potatisen med en gaffel.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en skål och arbeta ihop väl med händerna.
  4. Forma till små biffar.
  5. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek sedan biffarna gyllene på båda sidor. Låt rinna av på lite hushållspapper.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden