Hoppa till huvudinnehåll
Kokostoppar på serveringsfat.

Veganska kokostoppar

Kokostoppar i vegansk tappning, bra och snabb sötsug-lugnande!

20 min
Efterrätt
Baka
Fika
Glutenfritt
Under 30 min

Ingredienser

50 g mjölkfritt margarin
½ dl sojagrädde
1,5 dl socker
5-6 dl riven kokos (200 g)

Garnering

50 g mörk mjölkfri choklad
  1. Sätt igång ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet och låt det svalna.
  3. Rör ihop grädde och socker och tillsätt margarin och kokos. Låt smeten svälla en stund (den är ganska smulig).
  4. ”Klicka ut” smeten på bakplåtspapper på en plåt. Forma och tryck ihop smeten till toppar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter i 175 grader. Om topparna har sjunkit ihop när du tar ut plåten så fös ihop dem direkt med en gaffel så att de blir lite högre.
  5. Smält chokladen i vattenbad (eller mikro) och ringla över chokladen när kokostopparna har svalnat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden