Hoppa till huvudinnehåll
Bärpaj i en vit form på ett träbord.

Ljuvlig vegansk bärpaj

Dessa små veganska pajer går fort att slänga ihop. Dessutom är de super goda och uppskattade vid barnkalas och andra tillställningar!

20 min
Efterrätt
Fika
Baka
Under 30 min

Ingredienser

6 portioner

ca 6 småpajer

300 g mandelmassa
300 frysta tinade skogsbär
ca 3 dl iMAT fraiche
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering

några extra bär
florsocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda mandelmassan lite och tryck ut den i portionsformar. Om du använder formar av porslin så smöra dem innan du trycker ut massan. 
  2. Grädda dessa i ca 7-10 min i ugn. Se till så de bara blir mycket lätt gyllenbruna, de blir snabbt hårda i kanten (och kan vara svåra att få loss från formen). Låt svalna.
  3. Låt vätskan rinna av från bären. Rör ihop dem med de övriga ingredienserna. Klicka i fyllningen i de avsvalnade formarna. Garnera gärna med några bär och pudra med florsocker.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden