Hoppa till huvudinnehåll
Maränger i en glasskål.

Veganska maränger

Maränger på kikärtsspad? Ja, det var den stora snackisen 2015 - det som kom att revolutionera vegansk bakning!

90 min
Efterrätt
Fika
Veganiserad
Barnvänligt
Imponera

Ingredienser

Maränger

2 dl spad från ett paket färdigkokta kikärtor
1,5 dl strösocker
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Blanda ihop socker, citron och vaniljsocker och kikärtspadet i en skål. Vispa med elvisp (hög fart!) tills det ser ut som vispad äggvita och bunken går att vända uppåner.
  3. Klicka ut eller spritsa maränger på en plåt och grädda runt 1,5 timme. Maränger får inte brännas men ska ha en yta som inte är allt för mjuk. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar tills både ugn och plåt har kallnat helt, det kan ta cirka 1-2 timmar.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden