Hoppa till huvudinnehåll
en röd röra i träskål

Muhammara - vegansk dip

En vegansk dip som ursprungligen kommer från Aleppo, Syrien. Servera gärna med pitabröd, den kan också användas som sås till vegokebab, grillat vegokött och grönsaker.

15 min
Ramadan
Glutenfritt
Nouruz
Eid al-fitr

Ingredienser

4 portioner
150 g valnötter och/eller cashewnötter
4 skivor ljust bröd
1 granatäpple (kan uteslutas)
3 urkärnade, hackade röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 citron, rivet skal och saft
1 urkärnad, hackad grön chilifrukt
5 msk olivolja
3 dl grovhackad persilja
  1. Torrosta nötterna i en het stekpanna tills de har fått lite extra färg. Rosta brödskivorna i brödrost och skär bort kanterna. Kör bröd och nötter i en matberedare tills det ser ut som ströbröd.
  2. Dela granatäpplet på mitten, pressa den ena halvan i en citruspress och häll ner saften i matberedaren. Kärna ur den andra halvan och spara kärnorna till garneringen.
  3. Tillsätt paprika, vitlök, citronskal, citronsaft, chilifrukt samt örtkryddor och mixa tills blandningen fått en krämig konsistens. Häll i olivolja medan matbredaren är igång. Smaka av med salt och kyl dippen. Garnera med granatäppelkärnorna vid serveringen.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden