Hoppa till huvudinnehåll
Tzayspett ligger på salladsblad på ett dukat bord

Kryddiga veganska saffransspett

Dessa veganska gyllene-spett sätter verkligen guld på tillvaron. Här har vi använt vegobitar kryddad med saffran, gurkmeja och lime.

30 min
Eid al-fitr
Nouruz
Ramadan
Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
400 vegobitar
1 msk färskpressad limejuice
1 dl tjock naturell soyhurt eller havre fraiche
1 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
Olivolja till stekning
Salt och peppar
1 pkt saffran
  1. Börja med att blanda ihop alla kryddor och soyhurt i en skål.  Tillsätt vegobitarna och låt vila i 30 min. 
  2. Trä på vegobitarna på grillspett och värm upp en panna med olja. Dessa spett går utmärkt att grilla givetvis. Men eftersom majoriteten inte grillar året runt föreslår vi att du steker på spetten. 
  3. Stek spetten tills de får lite yta. Servera med sallad eller ris. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden