Ingredienser
150 g valnötter och/eller cashewnötter
4 skivor ljust bröd
1 granatäpple (kan uteslutas)
3 urkärnade, hackade röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 citron, rivet skal och saft
1 urkärnad, hackad grön chilifrukt
5 msk olivolja
3 dl grovhackad persilja
- Torrosta nötterna i en het stekpanna tills de har fått lite extra färg. Rosta brödskivorna i brödrost och skär bort kanterna. Kör bröd och nötter i en matberedare tills det ser ut som ströbröd.
- Dela granatäpplet på mitten, pressa den ena halvan i en citruspress och häll ner saften i matberedaren. Kärna ur den andra halvan och spara kärnorna till garneringen.
- Tillsätt paprika, vitlök, citronskal, citronsaft, chilifrukt samt örtkryddor och mixa tills blandningen fått en krämig konsistens. Häll i olivolja medan matbredaren är igång. Smaka av med salt och kyl dippen. Garnera med granatäppelkärnorna vid serveringen.