Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk pecannötskaka med vispad grädde på ett vitt fat.

Vegansk pekannötskaka

Vegansk pekannötskaka som går utmärkt att frysa. Den är väldigt god kall! Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"

75 min
Efterrätt
Fika
Baka
Veganiserad
Imponera
Nyår

Ingredienser

4 portioner

Botten:

100 g mjölkfritt margarin
2 dl vetemjöl
1 msk socker

Fyllning:

100 g hasselnötter
100 g pekannötter
1 dl råsocker
50 g mjölkfritt margarin
1 msk kakao
3 msk sirap
1 msk vetemjöl
1 msk vatten

Till servering:

vispbar vegansk grädde eller vegansk glass
kardemumma
  1.  Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop margarin, mjöl och socker till en deg. Tryck ut den i en pajform, max 24 cm i diameter. Det blir en ganska tunn deg men det är helt i sin ordning. Låt den stå i kylen 1 timma.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
  3. Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Gnugga dem i händerna när de svalnat så att det mesta av skalet lossnar. Pekannötterna behöver inte rostas.
  4. Lägg övriga ingredienser i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda, rör om under tiden. Rör sedan ner nötterna.
  5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8–10 minuter. Låt pajen svalna.

Smaksatt grädden med lite kardemumma och servera.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden