Ingredienser
250 g vegansk smördeg
1 dl sojamjölk
1 dl strösocker
olja till fritering
valfri topping, till exempel vegansk choklad eller glasyr
- Rulla ut smördegen, pensla på sojamjölk och strö på ett tunt lager strösocker på hela plattan. Vänd på alltihopa och gör samma sak på andra sidan.
- Dela plattan i 12 delar på bredden och en gång på mitten så att du får 24 delar. Lägg ihop fyra strimlor på varandra och forma dessa till en munk. Pressa ordentligt där degen går ihop så att cronuten håller ihop.
- Låt vila i kylskåp i 30 minuter innan du friterar dem i 180-gradig olja till en gyllenbrun färg. Sätt ugnen på 175 grader och grädda sen i 5 minuter.
- Låt sen svalna helt innan du rullar dem i strösocker och toppar med exempelvis smält choklad eller glasyr. Endast fantasin sätter gränserna!
* Nästan all smördeg som finns att köpa färdig är faktiskt helt vegansk, men ta för säkerhets skull en extra titt på innehållsförteckningen.