Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Syrlig citronpaj med vegansk maräng

Det här receptet på citronpaj med vegansk maräng är helt gudomlig. Marängen görs av kikärtsspad som beter sig ungefär som ägg.

60 min
Efterrätt
Baka
Fika
Midsommar
Imponera
Barnvänligt
Veganiserad

Ingredienser

8 portioner

Ingredienser pajskal

3 dl vetemjöl
2 krm salt
100 g rumstempererat, veganskt margarin
2 msk vatten

Ingredienser citronfyllning

1 dl strösocker
6 msk majsstärkelse
1 krm salt
1 dl vegansk grädde
2 dl citronjuice
2 tsk citronzest

Ingredienser maräng

1 dl kikärtsspad från konserverade kikärtor
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 tsk citronjuice
  1. Mixa ingredienserna till pajskalet i en matberedare och låt degen vila i ungefär en timme i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Grädda pajen i 20-25 minuter. 
  3. Låt alla ingredienser till fyllningen koka upp tillsammans tills krämen blir tjock och slät. Fyll pajskalet med citronfyllningen och låt allt svalna i ungefär  30 minuter.
  4. Vispa alla ingredienser till marängen tills det blir en så pass fast marängsmet att bunken kan vändas upp och ner utan att den faller ur. Det tar cirka 10 minuter beroende på elvispen. Stryk på med maräng och bränn marängen med en brännare.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt