Hoppa till huvudinnehåll
Tre chokladdoppade soygurtglassar på en vit skärbräda, bredvid glassarna ligger några hallon och björnbär

Vegansk chokladdoppad glass - med soygurt

Superenkelt recept på vegansk glass. Allt du behöver är soygurt, choklad och lite rapsolja. Föredrar du vit eller mörk choklad som överdrag? Du bestämmer själv vad som passar!

15 min + frystid
Efterrätt
Glutenfritt
Fika
Snacks
Midsommar
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner
3 dl soygurt i valfri smak
100 g vit eller mörk, vegansk choklad
1 msk rapsolja
  1. Häll upp soygurt i glassformar med glasspinnar och frys i minst tre timmar.
  2. Smält sedan choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn och tillsätt en matsked rapsolja för att göra chokladen mer lätthanterlig. Blanda väl! Ta ut glassen och pensla på choklad. Ät direkt eller frys in och ta fram en varm sommardag!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden