Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk chokladpaj på ett bord

Vegansk chokladtryffelpaj

Vegansk chokladtryffelpaj. Perfekt efterrätt till nyår eller varför inte till Alla Hjärtans Dag?

30 min
Efterrätt
Nyår

Ingredienser

8 portioner

Botten

12 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin

Fyllning

250 g mörk choklad
1,25 dl havregrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe

Limemarinerade hallon

100 g hallon
1 lime, saft och rivet skal
1 msk råsocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält margarinet och krossa digestivekexen.
  3. Blanda ingredienserna väl och tryck ut degen i en rund form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda pajskalet mitt i ugnen 8-10 minuter.
  5. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, vaniljsockret och kaffet och rör tills chokladen har smält.
  6. Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna några timmar.
  7. Blanda sedan ihop limesaft, rivet limeskal och råsocker och tillsätt hallon (låt gärna detta marineras ett par timmar).
  8. Servera hallonen till chokladpajen.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden