Ingredienser
Botten
12 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin
Fyllning
250 g mörk choklad
1,25 dl havregrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe
Limemarinerade hallon
100 g hallon
1 lime, saft och rivet skal
1 msk råsocker
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält margarinet och krossa digestivekexen.
- Blanda ingredienserna väl och tryck ut degen i en rund form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen 8-10 minuter.
- Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen, vaniljsockret och kaffet och rör tills chokladen har smält.
- Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna några timmar.
- Blanda sedan ihop limesaft, rivet limeskal och råsocker och tillsätt hallon (låt gärna detta marineras ett par timmar).
- Servera hallonen till chokladpajen.