Vegansk kladdkaka
Kladdkaka är en älskad klassiker som är enkel att göra vegansk. I detta recept använder vi smält, mörk choklad och sojagrädde för en riktigt maffig smak! Ställ gärna in kakan i frysen en timme och servera den lite kall (men inte fryst) ihop med växtbaserad grädde eller vaniljglass.
Ingredienser
Kladdkaka
200 g mörk choklad
200 g mjölkfritt margarin
2 dl socker
1 dl sojagrädde
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Florsocker
- Sätt igång ugnen på 225 grader. Smält chokladen och margarinet i en kastrull på svag värme, rör emellanåt. Rör ihop de andra ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner chokladröran och blanda ordentligt. Smörj en form med löstagbar botten.
- Grädda kakan i 225 grader i 15 minuter. Kakan är ganska så lös när du tar ut den men det är helt i sin ordning.
- Strö över florsocker
- Ställ gärna in kakan i frysen en timme och servera den lite kall men inte fryst.
- Servera med vegansk vaniljglass eller grädde.