Hoppa till huvudinnehåll
Marängtårta med mango curd, dekorerad med jordgubbar och citronmeliss.

Vegansk marängtårta med mango curd

En efterrätt att imponera med! Den här gräddiga, veganska marängtårtan är supergod och passar som efterrätt till festliga tillfällen. Den är tidskrävande, men ugnen gör det mesta jobbet!

3 h
Efterrätt
Veganiserad
Midsommar
Påsk
Imponera

Ingredienser

4 portioner

Marängbotten

1 ½ dl kikärtsspad
1 ½ dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 tsk citronjuice

Mango curd

200 g mango, utan kärna och skal (gärna fryst)
1 msk limejuice
1 dl gelésocker
50 g veganskt margarin
2 dl vegansk vispgrädde
citronmeliss till garnering
  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa ihop alla ingredienser till marängbottnen med en elvisp tills du har en massa som är så pass fast att bunken kan vändas upp och ned utan att marängen faller ur.  Det brukar ta ungefär 10 minuter beroende på vilken elvisp du använder. Det går att använda vanlig handvisp också, men var beredd på att det då tar tid!
  2. Klicka ut marängen på en bakplåt och forma till runda bottnar som är mellan 5-8 centimeter i diameter. Det ska räcka till 12 bottnar.  Grädda i ugnen i 2-2,5 timmar. Stäng sen av värmen och låt marängen svalna på eftervärme i ugnen.
  3. Mixa mangon i en mixer eller matberedare tills du får en slät blandning. Blanda därefter mangonpurén med gelésocker, margarin och limejuice i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter. Ta sedan bort kastrullen från plattan och låt svalna.
  4. Vispa grädden tills den är riktigt luftig och montera ihop tårtan genom att varva marängbotten, grädde och mangocurd om vartannat. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden