Ingredienser
Marängbotten
1 ½ dl kikärtsspad
1 ½ dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 tsk citronjuice
Mango curd
200 g mango, utan kärna och skal (gärna fryst)
1 msk limejuice
1 dl gelésocker
50 g veganskt margarin
2 dl vegansk vispgrädde
citronmeliss till garnering
- Sätt ugnen på 100 grader. Vispa ihop alla ingredienser till marängbottnen med en elvisp tills du har en massa som är så pass fast att bunken kan vändas upp och ned utan att marängen faller ur. Det brukar ta ungefär 10 minuter beroende på vilken elvisp du använder. Det går att använda vanlig handvisp också, men var beredd på att det då tar tid!
- Klicka ut marängen på en bakplåt och forma till runda bottnar som är mellan 5-8 centimeter i diameter. Det ska räcka till 12 bottnar. Grädda i ugnen i 2-2,5 timmar. Stäng sen av värmen och låt marängen svalna på eftervärme i ugnen.
- Mixa mangon i en mixer eller matberedare tills du får en slät blandning. Blanda därefter mangonpurén med gelésocker, margarin och limejuice i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter. Ta sedan bort kastrullen från plattan och låt svalna.
- Vispa grädden tills den är riktigt luftig och montera ihop tårtan genom att varva marängbotten, grädde och mangocurd om vartannat.