Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk ostpaj mot en grå bakgrund

Vegansk Ostpaj

Här är en riktigt god och ”ostig” vegansk paj! Den är inspirerad av Quiche Lorraine – en klassisk fransk paj som vanligtvis innehåller ost, rökt skinka och äggstanning. I det här receptet som kommer från Yipin så har de bytt ut några ingredienser; vegansk ost istället för mejeriost, alspånsrökt tofu istället för skinka och silkestofu istället för äggstanning. Och wow, vilken succé det blev!

45 min
Påsk
Veganiserad

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

125 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt

Fyllning

230 g Yipin alspånsrökt tofu
200 g Yipin silkesmjuk tofu
2 dl växtbaserad grädde
2 dl växtbaserad riven ost
1 gul lök
salt och peppar
rapsolja
  1. Blanda rumsvarmt smör och mjöl till en smuldeg i en matberedare. Tillsätt därefter vatten och salt. Arbeta sedan ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en rund pajform och nagga härefter botten med en gaffel. Ställ kallt i 30 minuter och sätt sen ugnen på 225°C.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Hacka och fräs löken i olja. Tärna alspånsrökt tofu. Lägg tofun och löken i pajskalet. Spara lite tofu till topping.
  5. Med elvisp, vispa ihop silkestofu, grädde, riven ost, salt och peppar. Häll detta sedan över den alspånsrökta tofun och löken. Fördela resten av den alspånsrökta tofun över pajen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. När den fått gyllene yta, stäng av ugnen och låt pajen sedan stå kvar i 10 minuter. Ta ut och servera vegansk paj med en god sallad. Mums!

Få mer inspiration till vegansk matlagning! I Djurens Rätts shop hittar du massor olika kokböcker att ge till dig själv, eller någon du håller kär som du tycker behöver laga mer vego!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden