Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk pannkakstårta

Alla barns favorit, men också vuxnas! Perfekt till födelsedagskalaset
Den festligaste tårtan du kan tänka dig! Blir garanterat en favorit hos alla i familjen. Vad kan gå fel med veganska pannkakor på hög och lite grädde och frukt. Mums!

60 min
Efterrätt
Tillfälle

Ingredienser

4-6 personer (smet)

6 dl vetemjöl
10½ dl soja- eller havremjölk-
1 tsk salt
½ msk socker
mjölkfritt margarin till stekning

Fyllning:

vispbar soja- eller havregrädde
sylt
skivade bananer, jordgubbar, mandarinklyftor, blåbär
eventuellt 50 g mjölkfri mörk choklad
  1. Grädda pannkakorna en lång stund innan tårtan ska serveras, annars smälter grädden när man lägger på den på pannkakorna. Vispa ihop mjölet och mjölken till smeten.Tillsätt saltet och sockret.
  2. Häll ca 1 dl smet i stekpannan till varje pannkaka och grädda på bägge sidor på medelvärme. Låt pannkakorna svalna.
  3. Vispa grädden (detta kan du göra en lång stund innan, låt den gärna stå i kylen efter vispningen så blir den ännu tjockare).
  4. Lägg ihop pannkakorna med grädde och sylt eller mosad/skivad frukt mellan varje varv. Bred grädde överst och garnera med fina bär. Hacka eller riv gärna blockchoklad över. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden