Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk smulpaj med hallon

Festlig och enkel efterrätt som alla kan tycka om. Blir extra god med vegansk vaniljglass eller vaniljsås!

40-45 min(inkl gräddning)
Efterrätt
Fika

Ingredienser

200 g mjölkfritt margarin
5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter (eller någon annan nöt du tycker om)
300 g frysta hallon
  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form med margarin eller olja.
  3. Blanda margarin, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke med händerna.
  4. Knåda degen tills allt blandats väl och har en smulig konsistens.
  5. Om det behövs, tillsätt lite mera mjöl.
  6. Finhacka nötterna och blanda i dem i degen.
  7. Strö ut deg så att det täcker botten på formen.
  8. Häll över hallonen och resten av pajdegen ovanpå så att bären täcks.
  9. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  10. Servera med vegansk vaniljglass eller vaniljsås. 

Recept: Lea Honorine

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden