Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk sommarsallad med ostronskivling och sparris

En vegansk somrig sallad som piffar upp vilken dag som helst. Även bra picknickmat.

Kikärtsröran: 10 minuter. Salladen: 45-50 minuter.
Midsommar

Ingredienser

4 portioner

4 portioner

4 portioner färdiglagad couscous
lite oliv- eller rapsolja
en knippe persilja
2-3 sojafiléer per person
ca 16 gröna sparrisar
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
300 g ostronskivling
ca 16 körsbärstomater
en påse (50 g) pinjenötter
salt
peppar

Röd kikärtsröra:

1 burk kikärtor (400 g)
50 g soltorkade tomater i olja
1½ tsk vinäger
2 msk olivolja
eventuellt en knivsudd sambal oelek
salt
peppar
  1. Kikärtsröran: Mixa ihop alla ingredienser och smaka av. 
  2. Sallad: Blanda couscousen med lite olja och hackad persilja, smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Rosta pinjenötterna i en stekpanna så de blir gyllenbruna.
  4. Förbered sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och stek dem.
  6. Skär ostronskivlingen och paprikan i munsstora bitar och dela sparrisarna på hälften.
  7. Fräs detta med olja och hackad vitlök.
  8. Arrangera alla ingredienser på tallrikar, bottna med couscousen och toppa med pinjenötterna.
  9. Servera med kikärtsröran. 

Ett sommartips är att grilla filéerna, paprikan, svampen och sparrisen. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden