Hoppa till huvudinnehåll

Veganska äggsnittar

Byt ut ägghalvorna på påskbordet till de här veganska v-eggsnittarna (hehe hajar du?). Perfekta tilltugget som förrätt eller till buffén i påsk! Servera gärna med en klick växtbaserad majonnäs till.

Påsk
Förrätt
Under 30 min
Högtider
Veganiserad

Ingredienser

V-eggsnittar

1 pkt naturell tofu
2 tsk kala namak (svartsalt, finns i hälsokostaffärer eller vegetariska matbutiker, tex Goodstore)
2 tsk gurkmeja
Rapsolja till stekning
1 burk tångrom
1/2 finhackad rödlök
Dillkvistar till garnering
  1. Tärna tofun i större bitar
  2. Lägg i stekpanna, krydda med kala namak och gurkmeja
  3. Stek tofun i rapsolja tills de börjar få fin stekyta
  4. Lägg upp tofun på ett fat. Lägg på tångrom, finhackad rödlök och lite färsk dill på varje bit

Det viktigaste du kan göra för hönorna i äggindustrin är att välja bort äggen från tallriken. Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin Välj vego! och ta ett första steg mot en djurvänligare värld

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden