Ingredienser
Ingredienser muffins
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ krm salt
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljpulver
1 ½ dl socker
2 ½ dl mosad, mogen banan
2 ½ dl växtmjölk
½ dl rapsolja
1 ½ dl kolasås
Ingredienser glasyr
150 g veganskt margarin
1 dl florsocker
1 msk snabbkaffe upplöst i 2 msk kokt vatten
2 msk kakaopulver
- Sätt ugnen på 175 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Mixa växtmjölk med mosad banan och rapsolja och blanda sen de torra ingredienserna med den mixade vätskan.
- Häll smeten i formarna och grädda i 25 minuter.
- Ta ut och fyll sen en spritspåse med kolasås . Tryck in spritsen i muffinsen och fyll med kolasås. Låt sen svalna medan du gör glasyren.
- Vispa rumstempererat margarin med florsocker luftigt med elvisp.
- Tillsätt kaffe och kakao och vispa ytterligare tills glasyren är slät och jämn.
- Spritsa glasyr på muffinsen och servera!