Hoppa till huvudinnehåll
Veganska revbensspjäll av tofu som ligger på ett svart stenblock mot en grå bakgrund

Veganska revbensspjäll

Kärleken för tofu börjar här. Tofu ribs eller ”veganska revbensspjäll” är smaksatta med en smakrik sticky glaze av vitlök, ingefära, sojasås och sriracha. Oemotståndligt, det vill säga! Stek, grilla eller ugnsbaka tofun ordentligt så får du dessutom en krispig yta. Veganska revbensspjäll är en given rätt för årets högtidsbuffé som alla kan älska! Receptet kommer från Yipin.

30 min
Påsk
Jul
Högtider
Veganiserad

Ingredienser

6 portioner

Ingredienser

2 x 230 g Yipin extra fast tofu
¾ dl äppelcidervinäger
½ dl socker
3 msk ljus sirap
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk färsk ingefära (riven)
3 msk kinesisk soja
2 msk srirachasås
3 msk dijonsenap
3 lime
  1. Häll i socker, sirap och äppelcidervinäger i en kastrull och låt koka upp.
  2. Pressa i saften från limen i kastrullen och addera senap, ingefära, srirachasås, soja och pressad vitlök. Reducera i ca. 10 min tills det blir en tjock marinad. Låt svalna.
  3. Häll i den svala marinaden i en plastpåse. Lägg i skivad extra fast tofu och låt den dra åt sig i marinaden, gärna i ett par timmar.
  4. Alternativ 1 – ugnsbaka/grilla: Sätt ugnen på 200 grader, gärna på grilleffekt. Lägg tofubitarna på bakplåtspapper, vänd efter  7-10 minuter när de fått en knaprig yta. Låt ugnsbakas ytterligare 7-10 minuter tills även denna sida fått önskad yta. 
    Alternativ 2 – steka:
     Stek tofun på medelhög värme tills de fått rejält med färg och en knaprig yta på båda sidor (ca. 7-10 minuter per sida). Pensla gärna på marinaden som blev över för extra mycket smak.
  5. Servera veganska revbensspjäll med valfria tillbehör och njut!

Få mer inspiration till vegansk matlagning! I Djurens Rätts shop hittar du massor olika kokböcker att ge till dig själv, eller någon du håller kär som du tycker behöver laga mer vego!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden