Ingredienser
ca 12 muffins
2½ dl sojamjölk
1,8 dl socker
1½ dl naturell olja (raps eller solrosolja)
3 dl vetemjöl
2 msk maizena
¾ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
3 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Till garnering:
1 paket vispbar soja- eller havregrädde
Favorit bären
och/eller riven mörk choklad
- Blanda sojamjölken med socker och olja och vispa med elvisp. Häll sedan ner mjöl, maizena, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt under omrörning och vispa tills smeten är jämn utan klumpar.
- Fyll muffinsformarna till 2/3 delar. Grädda muffinsarna i 175 grader i 20-25 minuter.
- Låt dem svalna på ugnsgaller. När de är helt kalla, så vispa grädden enligt anvisningar på förpackningen (ca 2 min) och lägg eller spritsa en klick på varje muffins.
- Toppa med favoritbären och/eller choklad