Hoppa till huvudinnehåll
Sommarbakelser på en skärbräda, dekorerade med blåbär.

Veganska Sommarbakelser

Det självklara valet för veganer som älskar muffins. Bra för dig som vill ha lite sommarfeeling.

45-50 minuter
Efterrätt
Baka
Fika

Ingredienser

ca 12 muffins

2½ dl sojamjölk
1,8 dl socker
1½ dl naturell olja (raps eller solrosolja)
3 dl vetemjöl
2 msk maizena
¾ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
3 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Till garnering:

1 paket vispbar soja- eller havregrädde
Favorit bären
och/eller riven mörk choklad
  1. Blanda sojamjölken med socker och olja och vispa med elvisp. Häll sedan ner mjöl, maizena, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt under omrörning och vispa tills smeten är jämn utan klumpar.
  2. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar. Grädda muffinsarna i 175 grader i 20-25 minuter.
  3. Låt dem svalna på ugnsgaller. När de är helt kalla, så vispa grädden enligt anvisningar på förpackningen (ca 2 min) och lägg eller spritsa en klick på varje muffins.
  4. Toppa med favoritbären och/eller choklad

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden