Hoppa till huvudinnehåll
Tzayspett på en blå tallrik

Veganska Tzayspett

Enkla veganska grillspett att sätta ihop under sommarens grillsäsong.

Räkna med minst 1 h marinering
Midsommar
Middag
Veganiserad

Ingredienser

2 portioner

Spett

200 g tzay
2 rödlök
1 grön paprika
20 st körsbärstomater

Marinad

2 msk japansk soja
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk farinsocker
1 tsk siracha (ta mer om du gillar stark mat)
1 tsk citronjuice
  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse. Grovhacka rödlöken och paprikan i bitar som kan träs på ett spett.
  2. Blanda alla spett råvaror med marinaden och låt den marineras i minst en timme men helst över natten. Grilla spetten på grill eller grillpanna tills de får en fin yta och servera direkt.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden