Ingredienser
Salladen
300 g ruccola
2-3 selleristavar, tunt skivade
1 dl pekannötter
2 msk lönnsirap
3 sötpotatisar, skuren i bitar
2 msk olivolja, ex Terra Delyssa Extra Virgin
1 dl granatäpplekärnor
1 äpple, tunt skivat
200 g vegansk fetaost, smulad
Dressingen
1 msk hackad gräslök
1 msk lönnsirap
2 msk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja, ex Terra Delyssa Extra Virgin
- Värm ugnen till 200 °C. Lägg sötpotatisen på ett bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter.
- Lägg pekannötterna och 2 msk lönnsirap i en kastrull. Koka på medelvärme i 2-3 minuter och lägg sedan på bakplåtspapper. Separera så att de inte klibbar ihop och låt svalna.
- Blanda gräslök, rödvinsvinäger, lönnsirap och olivolja i en skål. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
- Toppa ruccolan med selleri, rostad sötpotatis, äpplen, granatäpple, smulad vegansk feta, pekannötter och dressingen. Servera!