Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Topp 5 cruelty free skönhetsprodukter

Idag är försöksdjurens dag (World Day for Laboratory Animals.) En dag som startade 24 april 1979. Syftet är att uppmärksamma det lidande försöksdjurs utsetts för varje år i form av djurförsök världen över. För att uppskatta de märken som jobbar och lanserar produkter som inte är testade på djur har vi valt ut fem stycken skönhetsfavoriter!  

1. The Body Shop- Koppla av efter en lång dag i ett skönt bad och uppskatta The Body Shops naturinspirerande produkter, inga av deras produkter är djurtestade och flera är 100 % veganska. Testa deras Fuji Green Tea Bath Tea som är avstressande och avkopplande med löv från Fiji! Visste du att The Body Shop jobbar med att berika produkter, människor och vår planet? Oavbrutet kämpar de för att se till att djurförsök avskaffas i hela världen.

2. Rosen serien- Med naturlig och ekologisk svenskproducerad hudvård har rosenseriens produkter en bas av aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor som är ekologiska och rättvisemärkt certifierade. Samtliga allergivänliga ingredienser passar perfekt för dig med känsligare hud som letar efter skonsamma och dryga produkter. En produkt som sticker ut är deras morotsolja som har en exklusiva känsla och är 100 % vegansk! Det är ett bra komplement till eller istället för fuktkräm då oljan ger fukt, näring och en fin lyster. Basen består av avokado, solros och vetegroddar samt är rik på karoten och E-vitamin.

3. CCS och Indy Beauty- I CCS produktion möter man marknadens högsta kvalitetskrav och säkerställer och tar fram prisvärda och bra veganska skönhetsprodukter. Maxa din hud med Moisturising Bomb Facial Mask som återfuktar på djupet och är perfekt när man behöver stanna upp en stund och ta hand om sig själv för att kunna må bra. Masken har egenskaper från näckrosextrakt och shea vilket har en långvarig effekt och stärker hudens fuktbarriär.

4. Maria Nila- Genom kärleken till djurvänner, natur och hår tillhandahåller Maria Nila högkvalitativa veganska produkter. Med färgbevarande hårvårdsprodukter som dessutom är klimatkompenserande är favoriten Structure Repair: Leave in Cream med alger som reparerar och bygger upp skadad hårstruktur. I handdukstorkat hår ger krämen fukt, näring och sluter kluvna hårtoppar samt ger skydd vid värme. Det ska vara enkelt att kunna ta ett steg mot en hållbar och vänligare värld.

5. Dermalogica- Med imponerande professionell kunskap om hudhälsa och med produkter som ger verkliga resultat kan Dermalogicas produkter användas både hemma och av hudterapeuter. Med hänsyn till det moderna livet vi idag lever är samtliga produkter fria från mineraloljor, allergiframkallande lanolin men även färg och parfymämnen. För att förbättra tecknen på hudens åldrande och ge lyster samt ökad spänst, väljer vi Multivitamin Thermafoliant med sin minimalistiska design är det en kraftfull värmande exfoliering som går in i huden på djupet för att ge en jämnare yta.
 

Andra produkter i Sverige

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden