City Gross ökar nu utbudet av proteinalternativ för att alla, från vegetarianer och veganer till flexitarianer, enkelt ska hitta sina livsmedel i butikerna. Konceptet för att underlätta för både vegetarianer och de som flexar är att dels samla sortimentet på vegohyllorna men också att utvalda artiklar få ligga i den traditionella köttdisken. Exempelvis kan den vegetariska färsen placeras intill köttfärsen, vegobullarna intill köttbullarna och så vidare. På så sätt frontas alternativen lika mycket och vi kan få fler att flexa mellan kött och alternativa proteinkällor. Från och med vecka sju kommer förändringarna att börja genomföras i butikerna.
De flesta börjar sin vegetariska resa med de frysta veg-varorna men vi har också kunnat se en tydlig trend där allt fler har hittat de kylda produkterna, berättar Kristian Andersson, affärsområdeschef på Bergendahls Food som driver City Gross.
Hos City Gross kommer vegetariskt få utökat utrymme i marknadsföringen framöver och även när det gäller matkassarna satsar kedjan på de som vill äta mer vegetariskt. Under februari testas en vegansk pop-up-kasse i samarbete med Mattias Kristiansson, chefredaktör på tidningen VEGO och en av Sveriges främsta profiler inom vegansk mat. Sedan tidigare erbjuder City Gross en flexkasse och en lakto-ovo-vegetarisk kasse.
Enligt Sifo är idag omkring sex procent vegetarianer och runt 40 procent flexitarianer.