Ingredienser
100 g mjölkfritt margarin
½ dl sojagrädde
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sojamjölk
Glasyr
75 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 msk sojamjölk
100 g mandelspån eller 1½ dl finhackad sötmandel
- Smält margarinet. Vispa ihop socker och grädde. Rör försiktigt ner margarinet och resten av ingredienserna.
- Smörj och ströa en rund form (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Värm röran under omrörning tills den tjocknat.
- Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ytterligare 10 minuter.