Ingredienser
Bulgur
1 msk mjölkfritt margarin
3 dl bulgur
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk kummin
1/2 tsk svartpeppar
1 liter grönsaksbuljong
3 msk mandel
3 msk pinjenötter
3 msk pistagenötter
Sås
1 dl olivolja
2 msk pressad vitlök
2 ¼ dl hackad färsk koriander
2 ¼ dl tahini
1 dl citronsaft
1 dl kallt vatten
- Smält margarinet i en kastrull, tillsätt bulgur och fräs en kort stund. Tillsätt kryddor efter smak och rör om.
- Häll över buljongen, koka upp och sänk till medelvärme. Koka tills bulguren är klar, ca 10 minuter.
- Skålla och skala mandeln och rosta sedan mandel och pinjenötterna i en torr stekpanna. Stek vegoköttet.
Såsen
- Hetta upp oljan och vitlöken i en kastrull, tillsätt koriandern när det är varmt. Vispa ihop tahini med citronsaft och vatten. Häll ner detta i kastrullen.
- Ta bort kastrullen från plattan när såsen börjar dela sig. Häll upp såsen i en serveringsskål, garnera gärna med några pistagenötter.