Hoppa till huvudinnehåll
Tabbouleh på en turkos tallrik

Nordisk vegansk tabbouleh

Tabbouleh är vanligen helt vegansk och passar lika fint som tillbehör under en finmiddag som till en picknick. Vi har valt svenska råvaror för att göra den mer klimatsmart och variera innehållet.

25 min
Ramadan
Nouruz
Eid al-fitr
Sallader
Picknick
Lunch
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
4 dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
300 g morötter i olika fäger
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
3 dl hackad persilja
1 påse babyspenat (à 65 g)
Rivet skal av 1/2 citron
3 msk färskpressad citronsaft
1 msk paprikapulver
  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet. Häll av ev. överflödig buljong. Låt matvetet svalna. Skala och riv morötterna. 
  2. Hacka persilja och spenat grovt. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda matvete, morötter, persilja, spenat, citronskal, paprikapulver, citronsaft och olivolja. Smaksätt med salt och peppar. 
  3. Servera gärna som tillbehör eller tillsammans med vegobitar eller bönor för en matigare måltid.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden