Vegansk saffranskladdkaka & glass
När du är sugen på saffran, men inte har så mycket tid. Då bakar du en vegansk saffranskladdkaka. Det är Frida Svanberg från Fridas Vegobak som bjuder oss på den här otroliga kladdkakan! Den är lika kladdig som den ska vara och den smakar mycket saffran. Inga konstigheter och ingredienserna hittar du i din vanliga livsmedelsbutik!
Ingredienser
Saffranskladdkaka
125 g mjölkfritt margarin
1 g/2 paket saffran
270 g/3 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ ½ tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Växtbaserad vaniljglass (till servering)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda i saffranet. Dra av från plattan. Det är viktigt att inte margarinet kokar, då kan smeten skära sig.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn klumpfri smet. Du kan använda en ballongvisp eller en slickepott till detta.
- Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i.
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan är klar när den är fast i kanterna men fortfarande vobblig i mitten.
- Ställ den för att svalna innan du skär upp den i bitar och serverar med färska bär och en klick växtbaserad vaniljglass!