Veganskt glaserad ostronskivling
Här är ett mumsigt recept från systrarna som ligger bakom populära Vegansk matlåda. Vi tycker på riktigt synd om de stackare som inte tycker om svamp. En marinerad portabello, en grillad champinjon eller en veganskt smörstekt kantarell? Varför skulle någon motsätta sig dessa sagolika läckerheter? Och för att inte bli allt för upprörda ska vi inte ens tala om den rödvinsmustiga, sötstarka glaserade ostronskivlingen, den får de helt enkelt smaka innan de uttalar sig om! /Amelia och Emma
Ingredienser
Till 4 portioner bufféportioner behöver du:
400 g ostronskivling
0.5 dl rött vin
0.5 dl BBQ-sås (gärna en hickory-variant)
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk koncentrerad brynt schalottenlökfond
1 tsk salt
- Sätt ugnen på 200 grader och rensa svampen.
- Blanda vin, barbecuesås, olja, fond och finhackad vitlök till en glaze.
- Lägg ut svampen i en ugnssäker form eller plåt och pensla ett rikligt lager glaze över svampen. Lägg i ugnen i cirka 20 min.
- Vänd på svampen när ytan karamelliserats något och kanterna börjar sotas och pensla på även baksidan. Strö över lite salt.
- Låt ligga i ugnen i cirka 10 minuter till tills även baksidan fått fin färg. Var uppmärksam på svampen. Ugnstiden kan variera med tjockleken på din svamp.
Fler recept från Vegansk matlåda hittar du här.