Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk Janssons Frestelse på ett bord med en linneduk

Vegansk Janssons Frestelse med Toonish

Ooh! Den klassiska svenska Janssons blev plötsligt vegansk. Den klassiska julbordsrätten med potatis, lök, inlagd sill, ströbröd och grädde - men nu med Hooked Foods Toonish istället för ansjovis. Receptet kommer från Hooked Foods själva!

Jul

Ingredienser

8 portioner
2 gula lökar
6 potatisar (ca 900 gram)
3 dl växtbaserad grädde
4 msk små kapris
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
150g av tinad Toonish Original
30 gram växtbaserat smör
1 msk ströbröd
Rapsolja, för stekning
  1. Tina upp Toonish.
  2. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). 
  3. Skala och skiva löken tunt. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek löken mjuk under ca 4 minuter.  
  4. Skala potatis och skär den i tunna strimlor, gärna med en mandolin. Smörj en ugnssäker form och varva potatis med lök.  
  5. Vispa ihop växtbaserad grädde i en bunke med kapris och tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Ringla över Janssons frestelse.  
  6. Toppa med små klickar av Toonish Tomat och smör. Strö på ströbröd. 
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. 

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden