Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk skagen upplagt på stekt bröd toppad med tångrom, dill och citron

Vegansk Skagenröra med Toonish original

Den veganska skagenröran passar lika bra till jul som till midsommar och påsk. Den går att variera med alla möjliga proteinkällor, bland annat sojabitar och tofu, men i det här receptet så är det Hooked Foods Toonish som står för proteinet. Receptet kommer från Hooked Foods själva!

Jul
Påsk
Midsommar

Ingredienser

4 portioner
200g tinad Toonish original
35g tångkaviar
Citron zest från 1/2 citron
Saft från 1/2 pressad citron
10 gram riven pepparrot
10 gram hackad dill
Salta och peppra efter smak
1 citron, kaviar och dill till dekoration
4 skivor levain bröd
2 matskedar växtbaserat smör
  1. Tina Toonish ca. 1 timme före tillagning
  2. Spara 4 kvistar av dillen till garnering innan du hackar resten.
  3. Blanda Toonish, dill, kaviar, pepparrot, salt, peppar och citronzest och -saft i en skål.
  4. Se till att Toonishen är ordentligt separerad för att undvika klumpar.
  5. Smaka av och tillsätt mer citron, dill och salt efter smak.
  6. Stek brödet i en stekpanna med det veganska smöret i medel-låg temperatur tills det är gyllene.
  7. Lägg mixen på varje toast. Dekorera med en citronskiva, en klick kaviar och en dillkvist.

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Ladda ner vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden