Vegansk ischoklad
Var noga med att välja en choklad som du tycker är god. Använd inte vilken bakchoklad som helst utan provsmaka dig fram till en choklad som du verkligen gillar. Ljusare choklad passar bäst till ischoklad. Du kan använda smakneutral kokosolja som inte är härdad och som köps på burk, men det silverfärgade paketet med kokosfett som man hittar i kyldisken fungerar utmärkt det också. Fördelen med det härdade fettet är att det är fast i rumstemperatur och inte smälter lika snabbt. Används den modernare kokosoljan bör konfekten hållas i kylskåp tills den ska serveras. Receptet kommer från Karolina Tegelaars kokbok Julens veganska bakning.
Ingredienser
Ischoklad
85 g kokosfett/kokosolja
100 g mörk eller ljus vegansk choklad
Vit ischoklad
85 g kokosfett/kokosolja
100 g vit vegansk choklad
- Smält kokosfett på låg värme i vattenbad tills den precis smält.
- Bryt ner choklad och låt smälta innan ischokladen hälls upp i små aluminiumformar.
- Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.