Hoppa till huvudinnehåll
Ljus och mörk ischoklad mot en marmorbakgrund

Vegansk ischoklad

Var noga med att välja en choklad som du tycker är god. Använd inte vilken bakchoklad som helst utan provsmaka dig fram till en choklad som du verkligen gillar. Ljusare choklad passar bäst till ischoklad. Du kan använda smakneutral kokosolja som inte är härdad och som köps på burk, men det silverfärgade paketet med kokosfett som man hittar i kyldisken fungerar utmärkt det också. Fördelen med det härdade fettet är att det är fast i rumstemperatur och inte smälter lika snabbt. Används den modernare kokosoljan bör konfekten hållas i kylskåp tills den ska serveras. Receptet kommer från Karolina Tegelaars kokbok Julens veganska bakning.

15 min
Jul
Fika
Efterrätt

Ingredienser

Ischoklad

85 g kokosfett/kokosolja
100 g mörk eller ljus vegansk choklad

Vit ischoklad

85 g kokosfett/kokosolja
100 g vit vegansk choklad
  1. Smält kokosfett på låg värme i vattenbad tills den precis smält.
  2. Bryt ner choklad och låt smälta innan ischokladen hälls upp i små aluminiumformar.
  3. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.

Nu är det julstämning i appen Välj Vego! Kom och ta del av vår adventskalender, eller som vi kallar den:  Appventskalendern. Här får du öppna en ny unik lucka varje dag, precis som en vanlig adventskalender, fast bättre så klart.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden