Vegansk saffranspasta med vegofilébitar
Superenkel krämig saffranspasta med stekt Oumph! Det här receptet funkar så klart hela året, men vill du göra en pasta med en julig twist så är ju saffran absolut rätt ingrediens. Ännu juligare blir det med det röda från soltorkade tomaterna och det gröna från den ugnsrostade kålen.
Ingredienser
0,5 g Saffran
500-600 g vegofilébitar, ex Oumph! ch*cken style chunks
400 g Farfalle
200 g Soltorkade Tomater
3 dl växtbaserad grädde, ex Oatly iMat
50 gram grönkål
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar Malen
Olivolja eller Rapsolja
1 klyfta Vitlök
1 st Gul lök
Ugnsrostad grönkål
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Riv kålen i bitar och lägg i en bunke. Vänd runt med salt och olja.
- Lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta den i ugnen tills den är krispig, ca 10 minuter.
Pastan
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
- Skala och strimla lök och skala och riv vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lök och vitlök. Krydda med saffran och lägg till Oumph! Stek tills Oumphen fått lite yta och är genomstekt.
- Tillsätt avrunna strimlade soltorkade tomater och den växtbaserade grädden och låt puttra i 10 min. Smaka av saffransåsen med salt och peppar.
- Sila av pastavattnet och blanda pastan med saffransåsen. Lägg upp pastan i skålar, toppa med den rostade grönkålen och servera meddetsamma.