Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk röd curry i en gryta bredvid en skål ris på ett svart bord

Vegansk rödcurrygryta

Byt ut kycklingen mot vegobitar och voilá, du har en vegansk rödcurrygryta! Receptet kommer från Oumph!

Lunch
Middag

Ingredienser

280 gram Oumph! chunks
1 röd paprika
1 röd paprika
2 salladslökar
1 broccolihuvud
4 tsk röd currypasta
4 dl kokosmjölk
1 tsk agavesirap
1 msk limejuice
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl jasminris
Salt
Ev. chiliflakes
  1. Koka jasminris enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Hacka upp alla grönsaker.
  3. Fräs upp currypasta med olja i ca 30 sekunder. Tillsätt kokosmjölk och buljontärning. Addera sedan salt, agavesirap och lime. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Stek upp Oumph!en till önskad konsistens.
  5. Lägg ner grönsakerna i grytan.
  6. Addera Oumph!en till grytan och låt sjuda ett par minuter till. Smaka av.
  7. Servera i en skål och toppa med chiliflakes.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden