Ingredienser
Ingredienser skinka
4 dl vetegluten
200 g fast tofu
2 ½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk rökt paprika
1 msk olja
Ingredienser kokning
1 tärning grönsaksbuljong
7 dl vatten
1 dl tomatjuice
½ tsk liquid smoke
Ingredienser griljering
1 dl stark senap
1 msk socker
½ dl ströbröd
- Smula ned tofun och alla andra ingredienser till basen i en matberedare med bakfunktion. Knåda degen tills den får en gummiaktig konsistens och forma den till önskad form. Linda in degen i en silduk och knyt åt så att den inte tappar formen.
- Koka upp ingredienserna för kokningen i en kastrull stor nog att rymma degen. Lägg ned den när buljongen kokat upp och sänk sen värmen. Låt sjuda i två timmar.
- Seitanskinkan ska in i ugnen på 225 grader så börja med att värma upp ugnen. Blanda senap och socker i en skål och bred blandningen över seitanskinkan. Strö på ströbröd och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills den fått en gyllenbrun färg.