Hoppa till huvudinnehåll
Auberginesill i senapssås i en skål på en skärbräda, garnerad med dill.

Vegansk auberginesill i senapsås

Auberginesill i senapssås har blivit en klassiker på alla veganska matbord under årets högtider

30 min
Midsommar
Jul
Påsk
Förrätt

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine, cirka 400 g
0,75 dl stark, söt senap
2 msk socker
1 msk vinäger
1 dl olja
½ dl sojagrädde
salt och peppar
1 kruka dill
  1. Börja med att skala auberginen. Skär den i skivor lagom stora för kärlet som de ska läggas in i och koka skivorna i saltat vatten. De ska bli mjuka och förlora lite av sin stuns men måste fortfarande hålla ihop och tåla att hanteras!
  2. Låt den nykokta auberginen rinna av och pressa försiktigt ut överflödigt vatten så att den kan dra åt sig så mycket av den goda inläggningen som möjligt.
  3. Låt auberginen vila medan du rör ihop senapen, sockret och vinägern. Tillsätt oljan och sojagrädden under omrörning och smaksätt med salt, peppar och dill. Lägg sen i auberginen och blanda ordentligt!

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden