Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk rulltårta

Den här veganska rulltårtan går utmärkt att frysa in. Den smakar väldigt gott precis nytinad!

30 min
Fika
Baka
Barnvänligt
Veganiserad
Under 30 min
vegansk rulltårta i bakplåtspapper

Ingredienser

6 portioner

Kaka:

3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
50 g mjölkfritt margarin
2 dl sojamjölk

Fyllning:

100 g mjölkfritt margarin
3 dl florsocker
1½ msk soja- eller havremjölk eller grädde
2 tsk vaniljsocker

Kaka

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält margarinet och vispa ner det och sojamjölken i skålen, rör så det blandas ordentligt.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten jämt över hela pappret, se till att det blir raka kanter. Det ska bli rätt så tunt.
  3. Grädda i 250 graders ugnsvärme i ca 5-8 minuter. Håll koll på tiden så att kakan inte bränns.
  4. Strö socker på ett annat bakplåtspapper. Vänd kakan snabbt upp och ner så att den gräddade ovansidan hamnar på det sockrade pappret. Dra loss det första bakplåtspappret (om det är svårt att få loss så pensla med lite vatten).
  5. Låt kakan svalna under en kall plåt (viktigt för att minimera att kakan spricker vid ihoprullandet).

Fyllning

  1. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  2. Bred detta på den kalla kakan och rulla ihop från långsidan med hjälp av pappret. Detta kan vara lite svårt och det är lätt att kakan spricker. Ställ rulltårtan i kylen en stund så att fyllningen blir så fast som möjligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden