Ingredienser
250 g potatis
200 g fänkål
äggersättning (t ex No Egg eller VeganEgg) motsvarande två ägg
1 dl riven, vegansk parmesan
1 rödlök, cirka 100 g
1 dl växtbaserad fraiche
1 tsk citronsaft
80 g tångrom
salt och peppar
- Tvätta potatisen och ansa fänkålen ordentligt. Riv sen båda två grovt med ett rivjärn.
- Blanda ut valfri äggersättning och tillsätt potatis- och fänkålsblandningen. Blanda i den veganska parmesanen och hetta sen upp stekfett i en stekpanna.
- Tryck ut plättar av potatis- och fänkåls- blandningen i stekpannan och stek varje sida i 2-3 minuter tills de får en fin gyllene yta.
- Skala och finhacka löken och blanda ihop med vegansk kvarg och citronsaft. Toppa varje frittata med en tesked kvarg- blandning och tångrom.