Vegansk Cevice på saltbakade rödbetor
Kockarna från fina kvarterskrogen Österlånggatan 17 i Gamla Stan i Stockholm bjuder oss på det här fantastiska receptet på vegansk cevice - den kommer garanterat imponera middagsgästerna! Passar perfekt som till exempel förrätt till finmiddagen.
Ingredienser
Cevice på saltade rödbetor
500g Rödbetor
500g Gulbetor
1kg Salt
50g Gurka i kuber 1x1cm
50g Vattenmelon i kuber 1x1cm
50g Rödbeta tunt hyvlad
50g Gulbeta tunt hyvlad
Krämig het citronett
100g Sojayoghurt
50g Citronjuice
10g Limejuice + zest
5g Chiliflakes
½ Mogen avokado
Marcona mandlar och krasse
75g Hackade marcona mandlar
10g Vattenkrasse
15g Smörgåskrasse
- Häll ut salt på ett bleck och sedan betorna, baka i 180C till mjuka rakt igenom.
- Kyl ner och skala betorna. Tärna betorna i oregelbunda bitar om ca 2x2cm
- Mixa sojayoghurt, avokado, citronjuice, limejuice och chili till en krämig dressing.
- Blanda upp betor, gurka, melon i dressingen och lägg upp i djup tallrik, toppa sedan med hackade mandlar.
- Täck sedan allt med tunt hyvlad beta, klippt krasse och limezest.