Ingredienser
Rökta kryddiga morötter med pickels och senap
kg Morot
0,5dl Rapsolja
10g Fänkålsfrön
10g Dillfrön
10g Pimentón de la Vera, Dulce
3g Rosépeppar
3g Vitpeppar
3g Salt
3g Råsocker
2g Vinägerpulver
100g Blomkål brutna i små buketter
100g Rödlök skurnen i grova skivor
100g Fänkål skuren i små bitar
10g Senapsfrön
2g Salt
100g Ättika
200g Socker
200g Vatten
Rökspån
- Tvätta morötterna och torka morötterna torra. Rök morötterna i ett bleck med ett hålbleck eller en sil.
- Baka morötterna sedan i ugn på 120C till al dente, ca 10-15min beroende på storlek. Kyl sedan ner
- Rosta alla kryddor i en stekpanna på medeltemperatur i 2min, mixa sedan kryddorna i en kryddkvarn och bland med oljan. Rubba sedan morötterna med kryddpastan.
- Koka senapsfrön, salt, ättika, socker och vatten och låt sjuda i 5min. Slå den varma lagen över dom skurna grönsakerna och kyl sedan.
- Servera nyskurna morötter med senaps picklade grönsaker.