Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk laxmousse på smörstekt grovlimpa

Recept serverat från Ambrosias glutenfria: vegansk ”laxmousse ”på smörstekt grovlimpa, toppad med tångkaviar. Den kan göras spritsvänlig med lite vego cremefraiche i om så önskas. Eller varför inte lägga till finhackad dill, gräslök eller rödlök?

ca 45 minuter
Jul
Nyår
Högtider
Lunch
Imponera

Ingredienser

För 9 stycken

Ett paket 230 g. alspånsrökt tofu
5 msk neutral olja
1 msk pressad citronsaft
ca 1 tsk citroncest
1 tsk tomatpuré
Mald vitpeppar
1/2 tsk örtsalt
1 kryddmått mald cayennepeppar
1/2 kryddmått chilipeppar
  1. Skär tofun i kuber
  2. Mixa den i smal behållare med resten av ingredienserna. Den är lite tungmixad för att inte bli för lös.
  3. Smörstek utstansade rundlar av t ex grovlimpa.
  4. Rulla ägg av moussen mellan två (blöta) matskedar.
  5. Lägg dem på bröden och toppa med tångkaviar och dill.
  6. Dekorera tallriken med rispad grönkål och dill.
  7. Smaklig spis.

    Moussen går också att använda som bredbar i t ex baguette med  tillbehör.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden