Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk kolasås med saffran och apelsin

“Du är vad du äter” brukar ju vara ett riktigt unket uttryck, men i det här fallet stämmer det faktiskt! Äter du den här efterrätten blir du nämligen cool som glassen, len som såsen men även lite syrlig och salty och framför allt GOD -och det vill väl alla vara? Det här SUPERDUPERGODA receptet är det systrarna Amelia och Emma från Vegansk matlåda som bjussar oss på!

Högtider
Jul
Nyår
Efterrätt

Ingredienser

4 portioner

Kolasås med saffran och apelsin

1 dl sojavispgrädde
1.5 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk koncentrerad apelsinjuice
0.25g saffran
½ krm salt
1.5 msk mjölkfritt margarin
  1. Koka upp allt utom margarinet i en kastrull.
  2. När det kokat, sänk värmen och låt såsen sjuda i 18 minuter eller tills du fått önskad tjocklek.
  3. Ta kastrullen från plattan och rör ner margarinet. 
  4. Låt svalna och servera med vaniljglass.
Foto: Pernilla Sjöholm

Fler recept från Vegansk matlåda hittar du här.  

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden