Vegansk kryddrostad pumpa
Vegansk kryddrostad pumpa med pumpapuré, råmarinerad zucchini, krispigt bröd och skummig mandelsås. Om du vill briljera i köket och imponera föreslår vi att du testar dig på den kryddrostade pumpan. Passar perfekt till finmiddagen, som mellanrätt eller huvudrätt. Det här veganska receptet kommer från inga mindre än kockarna på kända kvarterskrogen Österlånggatan 17 i Gamla Stan i Stockholm. Så ja, det här blir som att äta på restaurang!
Ingredienser
Kryddrostad pumpa
1kg Butternut pumpa skuren i 4x4
5g Fänkålsfrön
5g Malen ingefära
5g Ras el hanout
5g Vitpeppar
20g Rapsolja
Pumpapuré
500g pumpa skuret i småbitar
50g + 50g Mandelmjölk
6g Salt
Råmarinerad zucchini
200g Zucchini tunt hyvlad
5g Citronjuice
10g Olivolja
5g Vitlök finriven
2g Salt
5g Svartpeppar
Krispigt bröd
100g Grov rivet gammalt bröd
20g Olja
Skummig mandelsås
500g Mandelmjölk
50g Mandelpotatis
5g Salt
40g Marcona mandlar
30g Citronjuice
Topping
10g Sumac
30g Dill
- Mixa kryddorna i en kryddkvarn och krydda den skurna pumpan och blanda med oljan. Rosta i ugn på 200C i 15min till fin färg och med tuggmotstånd.
- Blanda pumpa med hälften av mandelmjölken och rosta mjuk i ugn på 150c. Mixa pumpan slät med resterande mandelmjölk.
- Grovriv fryst gammalt bröd och stek krispig i olja.
- Koka upp mandelmjölk, mandelpotatis och mandlar och sjud i 15min. Mixa såsen slät och sila såsen. Smaka upp med salt och citronjuice
- Bland citronjuice, vitlök, olivolja, salt och peppar och dress den tunt hyvlade zucchini ca 5min innan servering.
- Servera på en flat tallrik. I botten pumpapuré, sedan rostad pumpa, marinerad zucchini och ny skummad mandelsås. Toppa med krispigt stekt bröd, plockad dill och sumac.