Grönkålspaj toppad med vegansk parmesan
Krämig vegansk grönkålspaj toppad med tranbär, valnötter och vegansk parmesan. Rena drömmen både till kyliga grå dagar och perfekt till julbordet. Nästan alla våra paj har samma grund till stanning som består av tofu och växtbaserad grädde. Om du vill lära dig mer om hur du ersätter ägg kan du läsa mer här.
Ingredienser
1 pkt färdig pajdeg, 250 g
1 gul lök, cirka 100 g
150 g grönkål
400 g tofu
2 dl grädde
1 dl näringsjäst
Salt och peppar efter smak
Topping
½ dl tranbär
70 g vegansk parmesan
1 dl valnötter
- Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader och klä en ugnsform med den färdiga pajdegen. Vill du göra egen pajdeg har vi ett recept här.
- Fortsätt med att finhacka löken och ansa grönkålen så att du har 150 g kvar utan stam.
- Blanda ner tofu, grönkål, växtbaserad grädde, näringsjäst och löken i en matberedare och mixa till du får en någorlunda finfördelad grönkål och välblandade ingredienser. Smaka av fyllningen med salt och peppar.
- Nagga hål i pajdegen och fyll den med grönkålsfyllningen. Grädda i ugnen i 30 minuter.
- När pajen är klar kan du toppa den med vegansk parmesan, valnötter och tranbär.