Hoppa till huvudinnehåll

Veganska Jordnötskakor

Försvinnande goda och veganska jordnötskakor på bara 6 ingredienser!

30 min
Baka
Fika

Ingredienser

5 portioner
1 dl crunchy jordnötssmör
1 dl socker
4 msk jordnötsolja
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda jordnötssmör, socker, sirap och olja i en bunke. Blanda ner vetemjöl och bakpulver. Sedan arbetar du ihop en smidig kakdeg, tillsätt eventuell en skvätt iskallt vatten i degen om den är för smulig.
  2. Forma till kakor och platta ut dem på bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen i 12-15 minuter tills kakorna blivit lite gyllenbruna. Låt svalna något innan du kastar dig över dem.

  3. För att göra dem ännu roligare kan du ringla smält mörk choklad över, eller doppa dem i det och ha hackade jordnötter över.


 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden