Ingredienser
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
150 g mjölkfritt margarin
5 dl sojamjölk
½ tsk salt
1½ dl vit baksirap
2 tsk kardemumma
1½ l vetemjöl
vegetabilisk grädde för att pensla
1 dl pärlsocker
Fyllning
2 msk mald kanel
1 ½ dl strösocker
200 g mjölkfritt margarin
- Sätt ugnen på 225 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i växtdrycken, låt det bli fingervarmt.
- Rör ut jästen i mjölkblandningen. Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Rör om och tillsätt sedan mjölet.
- Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en rektangel. Mixa ihop kanel, margarin och socker och bre på degen. Rulla ihop degen till en rulle och dela i bitar.
- Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i en timme. Pensla med grädde och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º.
Receptet kommer från Terneborgs lyckliga kokbok.