Veganska muffins - grundrecept
Jo, visst går att få till riktigt goda muffins utan ägg eller mjölk. Här är ett recept som du kan använda som grund och smaksätta med det du gillar, t.e.x. blåbär eller andra bär. Eller varför inte toppa med en glasyr så du får veganska cupcakes? Bara fantasin sätter gränsen!
Ingredienser
ca 20 stycken
150 g mjölkfritt margarin
1 dl sojagrädde
2,5 dl socker
1½ dl soja- eller havremjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Valfria fyllningar
bär, riven mandelmassa, torkad frukt, hackad choklad
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ihop socker och grädde.
- Rör försiktigt ner resten av ingredienserna.
- Fyll muffinsformar till hälften och lägg i valfri fyllning. Grädda muffinsarna i ca 15 minuter.